Ajankohtaista

Rakennus- ja saneerauspalvelut Turun seudulla

Hakalaine urakoi ja uudisrakentaa Sievitalojen valmistalokohteissa

Hakalaine on ollut mukana toteuttamassa Sievitalon muuttovalmiita talopaketteja vuodesta 2017 alkaen. Pitkä yhteistyö on jatkunut Turussa ja muualla Varsinais-Suomessa omakotitalo- ja paritalokohteissa. Hakalaineen vastuulle on annettu kaikkien kohteiden laatoitustyöt, laminaattiasennukset, ovien asennukset, karmi-, jalka-, ikkuna- ja kattolistojen asennukset sekä saunojen valmislaudekokonaisuuksien asennukset.

Talopaketit ovat tällä hetkellä suosiossa. Materiaalit voi valita valmiista luettelosta, tai niihin on mahdollista tehdä muutoksia pakettia myyvän toimittajan kanssa. Asennuksesta huolehtii kohteessa urakan tekevä yritys. Projektia valvoo vastaava mestari. Sievitaloilla asiakas voi myös teettää talon omista kuvistaan, mikäli valmiista talopaketeista ei löydy täydellistä ratkaisua omiin tarpeisiin.

Miten yhteistyö on sujunut Sievitalon kanssa? ”Hyvin, olemme luottoasentajia!” vastaa Marko Hakalaineelta. Asia voidaan havaita myös hyvistä asiakaspalautteista, joita uudet asukkaat ovat toimittaneet talotoimittajan kautta virallisen lopputarkastuksen yhteydessä.

Mitä asiakas saa ostaessaan valmiin talopaketin?

”Ostaessaan valmiin talopaketin asiakas tietää jo ostohetkellä, mistä ja miten paljon hänen tulee maksaa”, Marko toteaa. ”Kaluste- ja pintamateriaalit, sekä tietenkin hinta, ovat asioita joilla talopakettien toimittajat kilpailevat keskenään. Nämä kaikki kohtaavat enemmän kuin loistavasti Sievitaloilla.” Talopaketin tekijän valintaan kannattaa kuitenkin käyttää reilusti aikaa ja eri vaihtoehdot tulee kilpailuttaa huolellisesti, Marko tietää.

Marko kertoo itsekin hankkineensa aikanaan valmiin talopaketin. ”Valittaessa toimittajaa asiakkaan kannattaa mennä ko. toimittajan taloesittelyihin tutustumaan työnjälkeen. Täällä voi olla mahdollisuus päästä vaikuttamaan siihen alihankkijaan, joka omalle työmaalle lopulta tulee tekemään urakan. Kilpailuta vaihtoehdot ajan kanssa ja rauhassa.”

Markkinoilla liikkuu monenlaista tekijää joiden kädenjälki saattaa vaihdella paljon. Asiakkaan kannattaa selvittää huolellisesti omat mahdollisuutensa vaikuttaa urakan tekevään yritykseen talopaketin toimittajan kanssa. ”Tietämällä omat tarpeet ja toiveet voi selvittää ketkä ovat parhaita asentajia juuri oman talon rakennusprojektiin”, Marko jatkaa.

Mitä kysymyksiä kannattaa miettiä, kun hankit valmiin talopaketin?

  • Voiko talon pituuteen tai leveyteen vaikuttaa?
  • Voiko materiaaleja vaihtaa omien mieltymysten mukaan?
  • Voiko väliseinien sijoittelua muuttaa?
  • Voiko väliseiniä jättää kokonaan pois?
  • Voiko terassin muotoon ja kokoon vaikuttaa?
  • Voiko tiettyjä ominaisuuksia jättää pois paketista, kuten saunan?
  • Voiko talon lisäksi tilata erillisen autokatoksen?
  • Kuinka kauan minulla on aikaa tehdä muutoksia tulevaan talooni?
  • Miten helposti talopaketti taipuu tulevaisuuden remontteihin, esim. keittiöremontin tai kylpyhuoneremontin yhteydessä?
  • Miten oma talopakettini valmistaja eroaa muista alan kilpailijoista edukseen?

Väliseinien oikealla sijoittelulla saadaan jokainen neliömetri hyötykäyttöön. ”Talon pidennys tai levennys vaikuttaa oleellisesti huoneiden kokoon. Lisäkustannuksilta vältytään, kun terassi on valmiiksi oikeassa mitassa ja mitään ei tarvitse rakentaa jälkeenpäin”, Marko tietää. Ulkorakennusten suhteen kannattaa miettiä välimatkoja, sekä ennen kaikkea sijoittelua pihamaalla. ”Hyvällä rakennusmestarilla ja ammattitaitoisella urakoitsijalla mikään ei jää sattuman varaan”, Marko päättää.

Rakentamassa uusia omakotitaloja ja paritaloja Turussa ja lähialueella

”Yhteistyön tuloksena olemme olleet mukana jo valmistuneissa kohteissa Turussa, Liedossa, Paattisilla, Vahdolla ja Kaarinassa. Rakennusvaiheessa olevia kohteitamme löytyy tällä hetkellä mm. Maskusta ja Kaarinasta.” Sievitalojen lisäksi Hakalaine rakentaa uudisrakennuskohteita ilman välikäsiä, joten voit kysyä suoraan tarjousta omakotitalon tai muun uudisrakennuksen toteuttamisesta. Mikäli hankit talopaketin niin muista selvittää, saatko Turun alueen kovimmat rakennusmiehet omalle tontillesi urakoimaan.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on kerännyt sivuilleen tärkeää tietoa talopakettien hankkijalle. Aiheesta voi lukea osoitteessa https://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/rakentaminen-ja-remontointi/talopaketit/

<< Go back to the previous page

Yhteystiedot

Hakalaine Oy

Tuuliviirinkatu 2 b 12, 20780 Kaarina

Puhelin: +358 (0)40 547 7130

Sähköposti: marko@hakalaine.fi

Y-tunnus: 2615693-5